Verwarmde motorkleding – dus wat is de deal?

Ten eerste is verwarmde motorkleding niet alleen voor motorrijders. Ervaren motorrijders kennen en genieten al geruime tijd van de voordelen van verwarmde motorkleding. Maar misschien ben je een informele rijder bij warm weer. Of misschien heb je niet eens een motor. Gelukkig is verwarmde kleding veelzijdig, lichtgewicht, waterdicht, winddicht en aanpasbaar aan veel activiteiten bij koud weer.

Hoe weet je of je in aanmerking komt voor verwarmde motorkleding?

Als je ooit bibberend in Verwarmde bodywarmer een koude eendengordijn hebt gezeten, wachtend op de dageraad en een beetje warmte wenste, dan zou een verwarmd vest of jasvoering het wachten waarschijnlijk veel korter maken. Of als je in een ijzige kreek aan het vissen bent en ijzige tenen in koude steltlopers hebt, kun je met verwarmde sokken wat langer blijven en de grote landen. Als je een serieuze zeiler bent, heb je ongetwijfeld op een koude nacht de wacht getrokken. Donker en koud is geen pretje. Donker en warm is veel beter.

Andere buitenactiviteiten en klussen die plaatsvinden als het koud is – sneeuwscooteren, skiën, voetbal kijken, veeteelt, buitenbeveiliging, vracht inpakken en bezorgen – kunnen allemaal comfortabeler en in sommige gevallen veiliger worden gemaakt door het gebruik van verwarmde motorkleding. En als je op een plek woont waar de winters lang en koud zijn, zet dan de thermostaat lager, doe de verwarmde kleding aan en bespaar mogelijk op je stookkosten.

Dus hoe werkt het? Verwarmde kleding kan worden aangedreven door een oplaadbare accu of, als je een motorrijder bent, door de motor van de fiets. Verschillende fabrikanten bieden lijnen van compatibele accu’s, kabels, aansluitingen en adapters aan, en veel hiervan zijn uitwisselbaar met de verschillende kledingmerken die verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn er veel kabelconfiguraties die het gebruik van één stuk verwarmde kleding – of meerdere verbonden kledingstukken – mogelijk maken voor volledig lichaamscomfort.

Naarmate verwarmde kleding populairder is geworden, en met de vooruitgang in de verwarmingstechnologie, zijn meer fabrikanten in de ring gesprongen. Dit heeft gediend om het beschikbare assortiment verwarmde kleding te verbeteren en uit te breiden, terwijl de prijs betaalbaar bleef. Verwarmde kleding kost over het algemeen tussen $ 60 voor een paar verwarmde sokken tot $ 300 voor een verwarmd jack met ingebouwde warmteregelaar. Overweeg de voordelen van verwarmde kleding: warmte, comfort, verlengd rijseizoen, verbeterde veiligheid. Waarom geen verwarmde motorkleding ervaren en het zelf ervaren? Laat koud weer niet de overhand hebben – het is gewoon niet nodig.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.