Matsuri Madness: Ervaar de kleurrijke festivals van Japan

Harajuku en Shibuya: stijl en trends
Verken de trendsettende wijken Harajuku en Shibuya in Tokio, waar stijl geen grenzen kent. Harajuku, bekend om zijn gevarieerde roadstyle, is een plek voor wie op zoek is naar dynamische subculturen en bijzondere ontwerpen. Aan de andere kant trilt Shibuya Crossing, een van de drukste internationale zebrapaden, van kracht terwijl de jonge mensen en gangmakers van de stad samenkomen.

Stedelijke Zen van Tokio
Begin je reis in Tokio, waar de pulserende kracht van de stad opmerkelijk verbonden is met minuten zen. Ontdek te midden van de drukke wegen van Shibuya en de neonlichten van Akihabara rustige heiligdommen zoals de Meiji-tempel en het Yoyogi-park. Deze locaties bieden een toevluchtsoord weg van de grootstedelijke drukte, verwelkomen reflectie en rustige gemeenschap met de natuur.

Cherry Bloom-vreedzaamheid: Ueno Park
Gedurende de lente  verandert bezienswaardigheden japan Ueno Park in een spectaculair canvas van roze kersenbloesems. Loop langs met bomen omzoomde paden, neem deel aan een Hanami-uitje en geniet van de rustige aantrekkingskracht van Ueno Park. De Tokyo National Gallery, gelegen in het park, biedt een interessant inzicht in de kunst- en sociale achtergrond van Japan.

Bekijk het historische gedeelte van Asakusa, waar de legendarische Senso-ji heilige plaats, de vroegste boeddhistische heilige plaats van Tokio, bezoekers uitnodigt met zijn indrukwekkende toegangspoort, Rumbling Entrance (Kaminarimon). De Tokyo National Gallery, gelegen in het park, biedt een opmerkelijk inzicht in de kunst- en sociale achtergrond van Japan.

Moderne wonderen: hoge gebouwen en moderne technologie
In de overgang van praktijk naar moderniteit toont Tokyo een skyline verfraaid met innovatief design. Beklim de Tokyo Skytree, een van de hoogste torens ter wereld, voor schilderachtige bezienswaardigheden van de stad. Bewonder het verlichte stadsbeeld van dit gebouwwonder en benadruk de soepele combinatie van innovatie tot in het stadstextiel van Tokio.

Een kijkje direct in de praktijk
Begin je verhalen over Tokio door jezelf onder te dompelen in het overvloedige sociale erfgoed van de stad. Bekijk het historische gebied van Asakusa, waar de legendarische Senso-ji heilige plaats, de vroegste boeddhistische heilige plaats van Tokio, bezoekers uitnodigt met zijn dwingende toegangspoort, Rumbling Entrance (Kaminarimon). Bezoek Nakamise Buying Road, vol met conventionele kraampjes met een enorme selectie Japanse souvenirs en roadfood.

Sociaal heiligdom: Meiji-tempel en Yoyogi-park
Ontsnap aan de drukte van de stad door een bezoek te brengen aan de ontspannende Meiji-tempel, genesteld in het uitgestrekte Yoyogi-park. Dit toevluchtsoord van rust is een rauwe vergelijking met het naburige Shibuya-gebied. Loop met de dreigende torii-poorten, doe mee aan typische routines en ervaar een gevoel van rust in de drukke stad.

Overweging van kersenbloesem
Door uw check-out tijdens de kersenbloeiperiode te timen, krijgt uw reis een extra laag rust. Het zien van de fragiele bloemen die in de wind dwalen, genaamd hanami, wordt een poëtische ervaring. Parken zoals Ueno in Tokio of Maruyama Park in Kyoto worden uiteindelijk hemelse gebieden voor stille overweging onder de groeiende sakura.

Mount Koya: Zen Monastieke Schuilplaats
Voor een veel diepere onderdompeling in het zenboeddhisme kun je naar Mount Koya (Koyasan) gaan, een spirituele website omzoomd door oude cederbomen. Mount Koya is de thuisbasis van meer dan honderd heilige plaatsen en maakt van de kans gebruik om een shukubo, een heilige plaats, te ervaren. Doe mee aan petities in de vroege ochtend, bezinning en eet shojin ryori, een veganistisch gerecht dat de eenvoud en mindfulness van het zenleven laat zien.

Introspectieve minuten in de natuur
De volledig natuurlijke landschappen van Japan zijn een toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar rust. De Arashiyama Bamboo Grove in de buurt van Kyoto dompelt je onder in een Zen-achtige omgeving terwijl zonneschijn de dreigende bamboestengels infiltreert. In de Japanse Alpen biedt de serene gemeenschap Kamikochi geweldige uitzichten op de Noord-Japanse Alpen en rustige wandelingen langs de Azusa-rivier.

Wabi-Sabi esthetische oproep: gastvrije smet
Centraal in het zen-standpunt staat het principe van wabi-sabi, het ontdekken van elegantie in gebreken en vergankelijkheid. Dit beeld dringt door in de Japanse kunst, design en het leven. Ontdek de rustieke schoonheid van oude theehuizen, de verweerde rotsen in met mos bedekte tuinen en de eenvoud van standaard keramiek – dit alles verwelkomt de elegantie die zich in het onvolledige en kortstondige bevindt.

Kyoto: tijdloze sereniteit
Het binnenkomen van Kyoto lijkt alsof je een tijdwebsite naar het oude Japan binnengaat. Met zijn standaard houten machiya-huizen, eeuwenoude heilige plaatsen en vredige binnenplaatsen straalt Kyoto een tijdloze rust uit. Ga naar de legendarische Fushimi Inari-tempel, waar de vermiljoen torii-poorten een betoverend pad vormen via de beboste heuvels en een reflecterende ruimte voor representatie bieden.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.