Hoe echte volgers op Instagram te bouwen

De juiste manier om uw bedrijf te laten groeien met deze krachtige tool voor merk-, doelgroep- en contentmarketing

We hebben de laatste tijd gesproken over hoe u uw zakelijke marketing een boost kunt geven met Instagram. In tegenstelling tot wat veel mensen nog Vinyadmedia steeds denken, is Instagram niet alleen een leuke app waar je eten, vakantie en familiefoto’s kunt plaatsen.

Instagram is een krachtige tool voor merkopbouw, publieksopbouw en contentmarketing geworden voor bedrijven. Het heeft meer dan 200 miljoen actieve maandelijkse leden die 60 miljoen afbeeldingen en 1,6 miljard likes per dag delen.

Een waarschuwing: er zijn genoeg mensen die beloven je Instagram-volgers met duizenden te laten groeien, maar pas op. De meesten van hen gebruiken nepaccounts die door bots zijn gemaakt om uw cijfers op te blazen.

Dit soort volgers heeft geen waarde. Ze kunnen zelfs gevaarlijk zijn, ze willen je wachtwoord of foto’s stelen of je infecteren met een virus.

Volgens het gegevensbeveiligingsbedrijf Imperva zijn deze slechte bots goed voor 28,9 procent van de bots op Instagram.

De beste manier om uw Instagram-volgers op te bouwen, is door authentiek te zijn voor uw merk en uw publiek.

Hier zijn 3 tips om je te helpen echte Instagram-volgers te krijgen:

1. Vertel een verhaal met hashtags

Het is geweldig om je bedrijfsnaam als hashtag te gebruiken, maar je moet verder denken.

Als je je Instagram-berichten wilt gebruiken om volgers te krijgen, gebruik dan andere hashtags die het verhaal vertellen van de afbeelding die je deelt. U wilt een gesprek starten wanneer u berichten deelt voor zaken als:

• Evenementen

• Promoties

• Wedstrijden

• Productlanceringen

Een goed voorbeeld van een merk dat dit goed doet is @Tostitos. Ze gebruiken de hashtag #GetTogetherAlready om mensen aan te moedigen om samen te komen en hun fiches te delen, en ook om de hashtag te gebruiken wanneer ze foto’s van hun bijeenkomsten delen.

Door boeiende, relevante hashtags te gebruiken, kun je worden gevonden in Instagram-zoekopdrachten en hopelijk volgers op Instagram opbouwen.

2. Wees creatief

Bij Instagram draait alles om foto’s, dus veel mensen beschouwen het bijschrift als een bijzaak.

Negeer het bijschrift van de afbeelding niet! U kunt betrokkenheid genereren en delen bevorderen door beschrijvende woorden te gebruiken die uw volgers zullen boeien, inspireren en vermaken.

Hier zijn enkele ideeën om je te helpen volgers op Instagram op te bouwen met je berichten:

• Gebruik vragen in uw bijschrift. Schrijf uw vraag aan het begin van het bericht, zodat mensen het als eerste zien.

• Word persoonlijk met uw bericht. Vertel een verhaal over jezelf, of hoe je product iemand anders heeft geholpen of geïnspireerd.

• Vraag mensen om anderen te taggen. Mensen vragen om drie van hun beste vrienden te taggen of iemand taggen waarvoor ze dankbaar zijn, brengt andere potentiële volgers in de vergelijking.

Een goed voorbeeld van een merk dat persoonlijke posts goed doet, is het @NatGeo Instagram-account.

Ze creëren adembenemende Instagramverhalen met informatieve bijschriften om de gebruiker te informeren over de benarde situatie van dieren over de hele wereld.

Onthoud dat als het gaat om het gebruik van Instagram-berichten om volgers te krijgen, het erom gaat authentiek te zijn. Gebruik geen vragen in elke post en vertel geen persoonlijk verhaal dat niet echt is.

3. Ga lokaal

Een van de beste manieren om je Instagram-volgers op te bouwen, is door je buren te leren kennen!

Of je nu Instagram-advertenties maakt of je evenement in een bepaald gebied wilt promoten, je kunt zien wat er bij jou in de buurt gebeurt door naar de zoekpagina te gaan en op het tabblad Plaatsen te klikken.

Typ de locatie om de berichten met geotags voor dat gebied te zien. Bezoek vervolgens relevante en recente getagde berichten – natuurlijk niet die van concurrerende bedrijven – en laat een opmerking of zelfs een emoji achter en volg de persoon als je het leuk vindt wat je ziet. Hopelijk is dit het begin van een organische interactie.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.