Een paradijs voor sensatiezoekers: leuke plekken voor liefhebbers van avontuur

Voor iets extra unieks, denk eens aan het Museum voor Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gereedschappen die in de middeleeuwen werden gebruikt om ongemak en straf te veroorzaken. Het is een macabere trip naar de donkere elementen van de achtergrond.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere: de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, gebruiken een huiveringwekkende ervaring. De catacomben Fun Places bestaan uit talloze gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend mooi en toch griezelig gebied dat een blik in het verleden en een gevoel van respect voor de overledene biedt.

Als je een aanhanger bent van het mystieke en vreemde, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. Het huis is populair vanwege de labyrintische indeling, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in de muur uitkomen en geheime stromen.

Bent u een liefhebber van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van digitale fotografen, en de gemoedelijke sfeer van de gemeenschap maakt het een uitzonderlijk gebied om tot rust te komen en te ontspannen in een unieke omgeving.

Voor degenen die van klassiek en gek houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië, een fascinerende terugkeer naar een verloren tijdperk. Deze ongewone galerij zet zich in voor alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een overweldigende collectie souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en gadgets voor de keuken.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker buitengewone herinneringen bezorgen.

Denk eens aan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een liefhebber bent van alle paranormale en vreemde punten. Deze galerij is gewijd aan de bekende Roswell-gebeurtenis van 1947 en ontdekt de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een bijzondere locatie om te ontdekken.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een aanzienlijke verzameling klinische curiosa, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot onderhouden menselijke lichaamsorganen. Het is zowel verontrustend als interessant en biedt een bijzondere kijk op de achtergrond van medicatie.

Als je zin hebt in niet-traditionele en gekke vakantieaccommodaties, overweeg dan een verblijf in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een gigantische beagle en je kunt uitrusten in het lichaam van de hond. Het is niet alleen een comfortabele plek om te verblijven, maar ook een uitstekende fotolocatie voor je Instagram-feed.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit grote raamwerk, ontwikkeld om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer wordt versterkt, is een kunstwerk met een geavanceerd ontwerp. Binnenin vind je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn functie tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 laat zien.

Als je je waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, zul je zeker naar een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen worden gebracht. Het is een gebied dat eruit lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomverhaal.

Als je een voorkeur hebt voor excentriek, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zich, gemaakt door de beroemde muzikant Salvador Dalí. Het staat vol met zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot vreemde sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Over kunst gesproken: ben je je ooit bewust geworden van het gekke Underwater Sculpture Park in Grenada? Deze bijzondere toeristische attractie omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld onder het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een opmerkelijke creatieve onderneming, maar het werkt ook als een synthetisch koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van riffen.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in verschillende steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een duidelijk middel om uw aannames over eten te testen en op een veel dieper niveau met uw bevindingen te verbinden.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan het excentrieke, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een kenner bent van alle paranormale en ongewone punten, denk dan eens aan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Heeft u ooit de bedoeling gehad om de diepe, donkere zeeën te ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium maakt gebruik van een betoverende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een breed scala aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u toch volledig droog blijft.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.