Een beknopte handleiding voor het kopen van veiligheidsschoenen

Ondanks het dragen van veiligheidsschoenen gedurende de werkuren, verzuimen werknemers vaak om de juiste veiligheidsschoenen te dragen. Het dragen van de juiste kleding heeft zelfs een directe invloed op hun veiligheid en gezondheid, evenals op hun productiviteit. Als onderdeel van persoonlijke beschermingsmiddelen wordt verwacht dat het veiligheid en comfort biedt aan de voeten van werknemers.

Laten we, gezien de twee doelen, praten over wat de juiste keuze bepaalt.

Kies de juiste veiligheidsschoenen

Comfort en bescherming krijg je alleen als je veiligheid outdoor schoenen kopen koopt die bij je voeten past. Deze voorwaarde geldt in de praktijk voor alle persoonlijke beschermingsmiddelen. Werknemers moeten zorgvuldig de maat nemen voordat ze beslissen om te kopen en extra tijd besteden aan het selecteren van de beste pasvorm. Voor de beste resultaten moeten werknemers verschillende merken, stijlen en maten proberen.

Kies leer als je schoenmateriaal. Het is het meest geschikte materiaal in de industrie. Er is extra tijd nodig om de schoenen te gebruiken voor maximaal comfort. Het is dus belangrijk om vanaf het begin de juiste maat te kiezen.

Als we van plan zijn om extra dikke sokken te gebruiken, moeten we veiligheidsschoenen kopen die iets groter zijn om ze te kunnen dragen. Hetzelfde geldt bij het kiezen van schoenen met voering en vulling of orthopedische inlegzolen.

Koop degene die het beste bij u past

Er zijn verschillende soorten veiligheidslaarzen op de markt, elk ontworpen voor een ander doel. Laarzen met stalen neus zijn het meest geschikte en gebruikelijke type om werknemers te beschermen tegen verschillende gevaren op locaties van chemische fabrieken, zoals enkelverstuikingen, schokken, vallende voorwerpen en verpletteringsgevaren. Enkel, stevig ontwerp en versterkte teen.

Kies voor natte wegen en buitenwerk een waterdicht type. Het beste schoeisel voor werk met vloeibare chemicaliën waarbij het risico op spatten en morsen bestaat, is het type laars. Sommige chemicaliën kunnen de lijm verliezen, waardoor de chemicaliën naar binnen kunnen dringen en naar uw voeten kunnen reizen. Zorg ervoor dat het lijmmateriaal dat als lijm wordt gebruikt, chemisch resistent is.

Naast chemische en mechanische gevaren beschermen veiligheidslaarzen werknemers tegen elektrische gevaren.

stijl en merk

Koop veiligheidsschoenen alleen van gerenommeerde fabrikanten. Verzamel informatie voordat u beslist welke fabrikant u wilt kopen. Bedrijven in de buurt van het fabrieksterrein kunnen een goede ervaring hebben. Raadpleeg ze gratis. Maar koop niet alleen door naar de prijs te kijken. Een product van goede kwaliteit heeft een minimumprijs. We hebben een ruime keuze aan stijlen en materialen. Een veelgebruikt materiaal dat over het algemeen ondersteunend, duurzaam en waterdicht is, is leer.

leer heeft een aantal nadelen ten opzichte van andere materialen. Het is een zwaarder, minder ademend materiaal. Om de prestaties van veiligheidslaarzen te maximaliseren, is het noodzakelijk om ze te combineren met andere materialen zoals nylon. Chemische spatschoenen en waterdichte laarzen zijn gemaakt van latex en rubber. Gewatteerde inlegzolen en waterdichte voeringen zijn een frequente toevoeging aan de meeste modellen. Als u alle bovenstaande factoren probeert te begrijpen, zult u zien dat het kopen van veiligheidsschoenen geen ingewikkelde taak is. Investeer wat extra onderzoek en tijd om de juiste veiligheidslaarzen te vinden voor uw veiligheid op het werk.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.